Vertaistukea
http://harvinainenreuma.fi/uploads/images/vt_b.jpg

Vertaistukitoiminta

Vertaistuen ja -tiedon merkitys korostuu, kun sairastuu harvinaiseen sairauteen. Moni kaipaa yhteyttä muihin samaa sairautta sairastaviin. Vertaistukitoiminta on luottamuksellista ajatusten ja kokemusten vaihtamista ja toisten vastaavassa tilanteessa olevien tukemista kahden ihmisen välillä tai ryhmässä. 

Kaipaatko sinä vertaistukea?  Haluatko jutella toisen henkilön kanssa, jolla on kokemuksellista tietoa samoista asioista, joita sinäkin olet käymässä läpi? Voit olla yhteydessä liiton kouluttamiin vertaistukijoihin. He ovat olemassa juuri sitä varten. 

Vertaistukitoiminta kaipaa myös uusia toimijoita. Onko vertaistukitoiminta käynyt joskus mielessäsi?  Vertaistukihenkilöksi voi ryhtyä, jos sairastaa harvinaista reumasairautta tai tulehduksellista lihassairautta. Vertaistukijana toimivalla on tärkeää, että hänellä on kokemusta sairauden kanssa selviytymisestä ja sen pohjalta halua kohdata ja auttaa muita samaa sairautta sairastavia. Taito kuunnella ja olla läsnä ovat toiminnassa olennaisia juttuja. Vertaistukihenkilöt ovat myös vaitiolotaitoisia. Muilta osin se on ihan tolkullista toimintaa ja peruskurssilla opit lisää. Koulutuksista löydät tietoa Ajankohtaista/vertaistukikoulutus -osiosta. Vertaistukihenkilöille järjestetään myös tapaamisia ja jatkokoulutusta.