Ajankohtaista -> Yhdistyksissä tapahtuu

Yhdistyksissä tapahtuu

05.10.2015 | Yhdistykset
MCTD-yhdistys perustettu
Uusi yhdistys näki päivänvalon 3.10.2015 järjestetyssä harvinaistoiminnan tapaamisessa.

Tampereella järjestettiin lauantaina 3.10.2015 osana Suomen Reumaliiton harvinaistoimintaa tapaaminen MCTD:tä eli sekamuotoista sidekudostautia sairastaville. Siihen osallistui runsaat 40 henkilöä eri puolilta Suomea. Tilaisuuden aluksi reumatologi Heikki Julkunen kertoi MCTD:stä.   

Sen jälkeen keskusteltiin MCTD-yhdistyksen perustamisesta. Koska sille oli selvä tarve olemassa, pidettiin myös yhdistyksen perustamiskokous. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Tuulikki Berg Loviisasta. Lisäksi valittiin viisi hallituksen jäsentä Heidi Jokisalo ja Heidi Koistinen Vantaalta, Matti Kuisma Lempäälästä, Maija Simola Valkeakoskelta ja Niina Tikkanen Tuusulasta. 

Upouuden MCTD-yhdistyksen hallitus vasemmalta Matti Kuisma, puheenjohtaja Tuulikki Berg, Maija Simola, Heidi Jokisalo, Heidi Koistinen ja Niina Tikkanen.

Yhdistys päätti hakea Suomen Reumaliiton jäsenyyttä. Kun yhdistyksen hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksensa, informoidaan MCTD:tä sairastavien postituslistalla olevia tarkemmin jäsenasioiden hoitajasta ja yhdistykseen liittymisestä. 

MCTD-yhdistys tulee olemaan Reumaliiton neljäs harvinaisia reumasairauksia sairastavia edustava valtakunnallinen yhdistys. Muut yhdistykset ovat Suomen Sklerodermayhdistys, SLE-yhdistys ja Suomen Vaskuliittiyhdistys.  

Lisätietoja: MCTD-yhdistyksen puheenjohtaja Tuulikki Berg, mertuu.be@gmail.com tai 050 590 0039.

Lisätietoja: Reumaliiton harvinaistoiminnasta kehitysjohtaja Jaana Hirvonen, jaana.hirvonen@reumaliitto.fi tai 0400 760 054.